Gedicht

PUPILDOBBER

gelezen dat we met onze ogen knipperen
niet, zoals eerst werd aangenomen
om onze pupildobber half in de wereld
half onder een laagje water te houden
maar omdat de korte zwarte beelden
onze hersenen rust gunnen, zoals komma’s
dobberend op de pagina, midden in een zin
een moment van donkerte invoegen
om de lezer tijd te geven
het voorgaande naar beelden te vertalen
doen we met onze ogen dan niets anders
dan het bijeenknipperen van een stromende werkelijkheid?


Bernke Klein Zandvoort
Uit: Veldwerk, 2020
Nieuwsbrief - mrt 2021

Beste, lieve, geachte geïnteresseerde in het socratisch gedachtegoed,

De lente is begonnen! Een mooie aanleiding om aan de slag te gaan met nieuw denken en met schoonheid.

We hebben een artikel voor je, een interview, een filmpje, een zomerworkshop in Frankrijk, de jaarlijkse terugkomdag voor oud-scholers, ruimte voor nieuwe coach trajecten en natuurlijk een gedicht.
Over het Schone, 32 bespiegelingen over organiseren en begeleiden
Afgelopen najaar schreven we een bijdrage voor het boek Over het schone, 32 bespiegelingen over organiseren en begeleiden, onder redactie van Jesse Seegers en Marguerithe de Man. Het boek is een maand geleden uitgekomen en gewoon verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel (€ 39,95, ISBN: 9789490463816), zie Sioo’s boekenplank: Over het Schone | Sioo. Ons artikel gaat over het belang van het schone in het werken met het Kralenspel. Daar, maar onzichtbaar ligt het. Het schone als gulden snede in een besluit.
DE SMAAKMAKERS VAN SIOO
In verband met de start van de zesde leergang Scholing van de geest op 9 maart jl. zijn we geïnterviewd door Annet Weijtering in de serie de smaakmakers van Sioo. De smaakmakers van Sioo: Anne-Marie Gunnink en Paulien 't Hoen | Sioo.
Terugkomdag Alumni
Graag nodigen we alle scholers van de voorgaande leergangen Scholing van de geest uit voor de terugkomdag op vijdag 1 oktober a.s. Was het thema van de vorige terugkomdag Socratische Lenigheid, dit keer is het thema Socratische Ledigheid. Jullie zijn van harte welkom!

De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en kost € 250,00 (BTW-vrij), inclusief een heerlijke lunch. De locatie is: Werfkelder aan de Oudegracht 53, Utrecht.

Laat ons even weten of je belangstelling hebt om te komen. En als je wil komen: heb je speciale wensen voor het programma? We horen het graag!
In onze serie Denken doe je in de praktijk staan, naast de teaser, inmiddels zeven filmpjes online: Bloemkool, Fotograaf, Los-vast, Bob, Wie?, Lens, Vrije ruimte. Nummer acht presenteren we vandaag: Praktische Filosofie.
SOCRATISCHE COACHING
Laat je je meeslepen in de waan van de dag terwijl je weet dat stilstaan en een vraag stellen je regie geven? Dan is individuele, socratische begeleiding iets voor jou. Na het afsluiten van een aantal succesvolle coach trajecten, hebben we weer ruimte. Je bent van harte welkom.
Eerst wat meer informatie? Mail ons.
PRAKTISCHE FILOSOFIE IN FRANKRIJK
Filosofie én heerlijk zomeren op een Bourgondisch Frans Landgoed?
Dát is de Cursusweek Leren Filosoferen in Huis le Preau, de Morvan, van zaterdag 31 juli tot en met zaterdag 7 augustus 2021.
De begeleiding is in handen van Paul Toebes en Paulien ’t Hoen. >> meer info.